preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" Labin

 > Naslovnica
vijesti

sveti Nikola i krampus posjetili našu školu

Autor: Administrator , 7. 12. 2018. 09:08

6. prosinca, na blagdan  Svetog Nikole imali smo posebne goste u školi. Našu su školu posjetili sveti Nikola i krampus koji su došli razveseliti naše učenike darujući im slatkiše i zlatne šibe. Krampus je malo strašio djecu te ih nagovarao na nepodopštine, a sv. Nikola ga je korio i pozivao na red i lijepo ponašanje. Tako su Sveti Nikola, zaštitnik djece, pomoraca i putnika i krampus, po cijeloj školi širili veselje i dobro raspoloženje i darivali djecu. 
 

[više]

Učenici, članovi Vijeća učenika prisjetili su se važnosti lika i djela poznate Labinjanke, učiteljice i pedagoginje Giuseppine Martinuzzi

Autor: Administrator , 6. 12. 2018. 11:12

Učiteljica iz Staroga grada

U povodu obilježavanja života i djela naše velike sugrađanke, popularno nazvane Učiteljica iz Staroga grada, Giuseppine Martinuzzi, učenici, članovi Vijeća učenika OŠ“ Ivo Lola Ribar“,  u utorak, 4. prosinca, uz učiteljice Alenku i  Jangelu, knjižničarku Barbaru te pedagoginju Ester, u pratnji voditelja Muzeja grada Labina, Vedrana Kosa, posjetili su njezinu rodnu kuću i razgledali muzejski postav, te posjetili njezin grob gdje su zapalili svijeću.

Dan ranije, učenici su imali  priliku upoznati se s njezinim životom i djelom prateći prezentaciju koju su pripremili članovi Vijeća mladih uz vodstvo učiteljice Jasmine te uz izlaganje učenica osmoga  razreda, Katarine i Seline.

Prezentacijom, tematskim panoom u holu škole  te kroz  stručno vođenje kustosa Vedrana Kosa, učenicima je ukazana pozornost  na važnost postojanja i djelovanja Giuseppine Martinuzzi.  Doznali su brojne zanimljivosti, između ostaloga i to da je, osim što je  rođena u Labinu u imućnoj obitelji, bila izvrsna pedagoška radnica, praktičarka i teoretičarka i suradnica mnogobrojnih pedagoških časopisa kao i autorica priručnika Manuale mnemonico (1886) s oglednim tablicama za lakše zapamćivanje gradiva.

Nakon razgledavanja postava u Muzeju, gospodin Vedran je učenike proveo i kroz ogledni rudnik, što je upotpunilo ovaj zanimljiv posjet.

Na kraju, sjetimo se i ove lijepe izreke Giuseppine Martinuzzi:

"...JER SE PREMA TUĐOJ MALENKOSTI MJERI VLASTITA VELIČINA"

[više]

Akcija darivanja - pomoć štićenicima Doma za nezbrinutu djecu i punoljetnu mladež "Ivana Brlić-Mažuranić" Lovran

Autor: Administrator , 5. 12. 2018. 09:54

Poštovani učitelji, roditelji, učenici,

i ove se godine, već tradicionalno uključujemo u pomoć štićenicima Doma za nezbrinutu djecu i punoljetnu mladež "Ivana Brlić-Mažuranić" u Lovranu pa vas sve pozivamo da se odazovete ovoj plemenitoj akciji. Potreban im je školski pribor, sredstva za osobnu higijenu, igračka, a i pokoji slatkiš uvijek dobro dođe.

Obzirom da dolazi blagdansko vrijeme, vrijeme darivanja, željeli bismo i mi biti dio njihove radosti.

Prikupljeno možete ostaviti kod pedagoginje ili učiteljice Jangele Sušac-Budimir do 15.12.2018. kako bi im se darovi mogli uručiti do blagdana.

Hvala vam na vašoj dobroti!

OŠ“Ivo Lola Ribar“Labin

[više]

Pipi Duga Čarapa i Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Autor: Administrator , 5. 12. 2018. 09:04

Tko ne poznaje Pipi Dugu Čarapu?

Ako je stvarno ne poznaješ i ne znaš ništa o njezinim dogodovštinama, posjeti Gradsko kazalište lutaka Rijeka.

Prošlog četvrtka, 22.11.2018., učenici četvrtih razreda posjetili su kazalište lutaka i pogledali predstavu o Pipi Dugoj Čarapi.

Prekrasne lutke i vjerni prikaz lektirnog djela oduševile su naše učenike.

 

[više]

Obavijest roditeljima

Autor: Administrator , 4. 12. 2018. 14:24

Od ove školske godine i razredna i područna nastava koriste e-Dnevnik. Roditeljima je na taj način dostupan brz i pregledan uvid u uspjeh vaše djece, međutim molimo vas da i dalje održavate redovitost dolazaka u Školu na roditeljske sastanke  te na informacije kod razrednika. Na taj način zadržavate osobni kontakt s razrednicima, a to je i prilika da im prenesete svoja zapažanja, eventualne nedoumice ili informacije vezane uz vašu djecu.  Osobnim dolaskom omogućavate učinkovitiju suradnju između roditelja i Škole na korist vaše djece. Prema potrebi, uz razrednike možete se obratiti i ravnatelju te stručnim suradnicima: pedagogu i psihologu te na Danima otvorenih vrata ili uz prethodnu najavu predmetnim učiteljima.

Vjerujemo da ćemo i dalje nastaviti našu uspješnu suradnju!

 

[više]

Obavijest o početku nastave Bosanskoga jezika i kulture (Model C)

Autor: Administrator , 28. 11. 2018. 14:17

Nakon roditeljskog sastanka koji se održao 26.11. obavještavamo  roditelje koji su potpisali suglasnost za učenje Bosanskoga jezika i kulture po Modelu C da će nastava započeti u ponedjeljak,3.12.2018. u matičnoj školi.

Raspored održavanja nastave po grupama biti će utvrđen tijekom tjedna te ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Učiteljica Bosanskoga jezika i kulture (Model C) je profesorica književnosti naroda Bosne i Hercegovine i bosanskog, hrvatskog i srpskog jezika Emina Kahrimanović. 

Nastavni plan i program možete vidjeti OVDJE.

[više]

Projekt „Zdrav za 5“

Autor: Administrator , 27. 11. 2018. 10:40

U ponedjeljak 26. studenog djelatnici PU Labin, u školskoj knjižnici, održali su predavanje „Zdrav za pet“ za osme razrede.  Upoznali su učenike s posljedicama konzumiranja alkohola, čestim prekršajima maloljetnika i upozorili na negativan utjecaj društva kojem su maloljetnici osobito podložni. Cilj ovog projekta je prevencija ovisnosti i zloupotrebe alkohola ali i upozoriti učenike na odluke koje će donositi u budućnosti kao vozači i suvozači jer te odluke mijenjaju živote. Nadamo se da će ih ova poučna predavanja osvijestiti, da će nešto naučiti iz tuđih grešaka i da neće dozvoliti da im jedna loša odluka promijeni planove za budućnost.   

8.a

8.b8.c

[više]

Upoznajmo Crveni križ

Autor: Administrator , 23. 11. 2018. 09:08

U ponedjeljak 19. studenog ravnateljica Crvenog križa, Morin Hukić održala je predavanje o Crvenom križu u školskoj knjižnici. Predavanje je bilo namijenjeno šestim razredima. Učenici su tako saznali kako i kada je nastao Crveni križ, tko je njegov osnivač te zašto Crveni križ postoji. Razgovarali su o humanosti i pomaganju ljudima, a učenici su na tu temu pogledali prigodan dokumentarac te kratak crtani film.


[više]

Posjet sajmu knjiga - Interliber 2018.

Autor: Administrator , 21. 11. 2018. 12:35

U petak 16. studenog učenici sedmih i osmih razreda, njih 49 u pratnji učiteljica Jasmine Beloč, Jangele Sušac Budimir, Ane Durbić Malinarić i knjižničarke Barbare Pindulić zaputili su se u Zagreb. Najprije su posjetili Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu, gdje su razgledali izložbu o glagoljici uz stručno vodstvo. Zatim su posjetili sajam knjiga, Interliber na Zagrebačkom velesajmu. Na sajmu je bilo pregršt knjiga i izdavača s vrlo povoljnim cijenama i ponudama. Učenici su imali prilike razgledati dva paviljona. Mnogi su pronašli i kupili željenu knjigu. Na povratku kući stali smo u Arena centru kako bi učenici pojeli topli obrok i odmorili se na kraju zabavnog i poučnog dana.   

[više]

Predstavljena slikovnica "Ne ne idem"

Autor: Administrator , 21. 11. 2018. 08:39

Naše su drugaše posjetili djelatnici policijske uprave istarske, policijska postaja Labin. U sklopu programa prevencije od rizičnih situacija, predstavljena je slikovnica: "Ne, ne idem!"
Djeci su predstavljene moguće opasnosti pri kontaktu sa nepoznatim osobama, te načini reagiranja. U živahnoj diskusiji zaključili smo da je oprez i odgovorno ponašanje nadasve bitno. Učenici su dobili prigodnu slikovnicu i pregršt korisnih savjeta.
Zahvaljujemo na posjeti i poticajnom predavanju.

 


 

[više]

Paola prva i Alison druga na literarnom natječaju „Ca je ča“

Autor: Administrator , 20. 11. 2018. 10:55

U četvrtak, 15.studenog naši su učenici i učiteljice sudjelovali na književnom susretu sudionika literarnog natječaja „Ca je ča“ u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin. Ove godine imamo dvije pobjednice na natječaju: Paola Dobrić osvojila je 1.mjesto s pjesmom Suseda Marija, a Alison Šimić drugo mjesto s pjesmom Cuka. Čestitke učenicima i njihovoj mentorici, učiteljici Vesni Brenčić.

Na natječaju su sudjelovali i učenici 2. razreda matične škole; Ameli Kos i Lucija Bjelan s pjesmom Moj mocak, pod mentorstvom učiteljice Tamare Franković., zatim učenice 5. razreda matične škole; Nina Belušić s pjesmom Ca je ča i Nina Šverko s pjesmom Moj brek pod mentorstvom Jangele Sušac Budimir, učenica 6. razreda Erika Mileta s pjesmom To je Istra, pod mentorstvom Jasmine Beloč te učenici područne škole Vinež pod mentorstvom učiteljice Gordane Dropulić; Fabian Peršić Cempres, Emma Griparić Ulika, Maria Alba Mohorović Moj brat, Roan Mauro Crešnja i Lana Batelić Muzika.

[više]

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Administrator , 19. 11. 2018. 17:10

Danas,19. studenoga, smo obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, koji škola već tradicionalno obilježava svake godine, kako u matičnoj tako i u svim područnim školama. Učenici su upalili svijeće i odali počast svim žrtvama rata, izrazili svoje želje za napretkom grada i boljitkom njegovih stanovnika, te svojim željama, porukama i likovnim radovima ukrasili školske panoe. Učenici matične škole, predstavnici Vijeća učenika i njihovi zamjenici, su u pratnji ravnatelja, pedagoginje i učiteljice povijesti  ispred spomen-obilježja žrtvama Vukovara kraj crkve sv.Franje u Podlabinu upalili svijeće za žrtve Vukovara.

[više]

Dani otvorenih vrata - OŠ Ivo Lola Ribar i PŠ Kature

Autor: Administrator , 19. 11. 2018. 10:33

 

Dani otvorenih vrata Osnovne škole "Ivo Lola Ribar" Labin - matična škola i Područne škole Kature, održat će se u ponedjeljak, 19. 11. 2018. od 17 do 18 sati.

 

 

 

 

[više]

Obilježili smo Međunarodni dan tolerancije

Autor: Administrator , 16. 11. 2018. 14:16

Kako da ljudi nauče 
i da im pod kožu uđe 
kada se ljubi domaće 
da se ne mrzi tuđe 

U meni ne postoji bijes 
u tebi ne postoji strah 
treba mi ljubav da ostanem zdrav 
druge nemam …

U ozračju ovih stihova Gibonnijeve Tolerance, učenici starijih razreda na satovima Hrvatskoga, Engleskoga i Talijanskoga jezika raznovrsnim su aktivnostima obilježili 16. studenoga,  Međunarodni dan tolerancije.

Prevodili su tekstove pjesama koje govore o toj temi, raspravljali o tome što je za njih tolerancija, pisali sastavke i prigodne poruke. Kao dio projekta, u holu su uredili prigodni pano na kojemu su se našle raznobojne poruke, plakati kao i fotografije ličnosti koje su na neki način doprinijele onome što je istaknuto kao najvažnije: kultura međusobnog poštivanja i uvažavanja bilo kakve različitosti, kultura mira.

[više]

Posjet Školskoj knjižnici i čitaonici Srednje škole Mate Blažina

Autor: Administrator , 16. 11. 2018. 13:58

Na poziv knjižničarke prof. Majde Milevoj Klapčić učenici produženog boravka PŠ Kature 14. studenog 2018.  posjetili su Školsku knjižnicu i čitaonicu Srednje škole Mate Blažina, kako bi na taj način obilježili Mjesec hrvatske knjige.

Knjižničarka Majda je učenicima predstavila njihovu knjižnicu, odgovarala na mnoštvo pitanja znatiželjnih učenika, pokazala mnogo knjiga te su učenici imali priliku pogledati i prolistati njima zanimljive knjige.

Ugodna i opuštena atmosfera u Školskoj knjižnici i čitaonici sigurno će potaknuti na čitanje buduće srednjoškolce smiley

Učiteljice Ana Pogorilić Matić i Tina Blašković Licul

[više]

Najuspješnija smo škola na 11.Olimpijadi OŠ Labištine

Autor: Administrator , 16. 11. 2018. 13:30

Naša je škola  na ovogodišnjoj Olimpijadi OŠ Labinštine NAJUSPJEŠNIJA ŠKOLA s ukupno osvojenih 10 zlatnih, 10 srebrnih te 6 brončanih medalja! Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali na ovogodišnjoj Olimpijadi i njihovoj mentorici, učiteljici Doris Belušić!

Osvajači medalja po natjecanjima: 

Ekipni sportovi:

Mali nogomet (m) - 1.mjesto : jubilarni 10. osvojeni naslov najboljih malonogometaša: Laris Karić, Mihael Petrović, Patrik Čenaj, Lukas Rošić, Noel Franković, Simon Franković, Maksim Miskić, Marko Načinović,Roan Rašuo, Demis - Seo Salihović

Rukomet (m) - 1.mjesto - dečki su izborili nakon 6 godina plasman na županijsko natjecanje! : Niko Franković, Nikola Radić, Mihaeel Petrović, Gabriel Vozila, Antonio Matošević, Mirza Bijelić, Ivan Slavko Mikleuš, Ivan Dundara, Amel Velagić, Ivan Batelić, Colin Suvajac, Demian Kos

Rukomet (ž)  - 2.mjesto: Lana Mrkaljević, Anamarija Čerljenko, Nicol Blažina, Zara Suvajac, Sara Zukić, Adriana Benazić, Robin Gaspari, Massima Derosi, Ema Mešanović, Annika Marić, Zara Golja, Jaqueline Luna Banak

Odbojka (m) - 2.mjesto : Niko Franković, Tomas Belina, Laris Karić, Mihael Petrović, Noel Franković, Simon Franković, Patrik Čenaj, Roan Rašuo, Antonio Matošević, Ivan Slavko Mikleuš

Odbojka (ž) - 2.mjesto : Lana Mrkaljević, Massima Derosi, Monika Vidmar, Gaia Radović, Ivana Desović, Elena Juretić, Erna Halilović, Anamarija Čerljenko, Ema Mešanović, Renata Milevoj

Stolni tenis/pojedinačno (ž) - 2.mjesto : Nicoletta Milevoj

Stolni tenis/parovi (ž) - 2.mjesto : Nicoletta Milevoj i Anamarija Čerljenko  

Stolni tenis/parovi (m) - 2.mjesto : Mihael Petrović i Ivan Dundara

Košarka (m) - 3.mjesto : Tomas Belina (zabio svih 39 koševa u dvije utakmice!), Laris Karić, Niko Franković, Colin Suvajac, Nikola Radić, Antonio Matošević, Mirza Bijelić, Mihael Petrović, David Sandić, Ivan Slavko Mikleuš

Atletika (viši razredi):

štafeta (m) - 1.mjesto :  Niko Franković, Laris Karić, Patrik Čenaj, Simon Franković

trčanje na 60m (m) - 1.mjesto : Simon Franković i 3.mjesto :  Patrik Čenaj ;

trčanje na 60m (ž) - 1.mjesto : Ema Mešanović ;

bacanje loptice (m) - 1.mjesto  :Laris Karić i 3.mjesto : Patrik Horvat ; 

bacanje loptice (ž) - 2.mjesto : Anamarija Čerljenko i 3.mjesto : Jaqueline Luna Banak ; 

skok u dalj (ž) - 1.mjesto:  Ema Mešanović ;

skok u dalj (m) - 2.mjesto : Niko Franković ;

trčanje na 600m - 1.mjesto : Rebecca Files i 3.mjesto : Renata Milevoj ;

trčanje na 1000m (m) - 2.mjesto : Patrik Horvat ;

Atletika (niži razredi) :

skok u dalj (m) - 1.mjesto : Marijan Vukelić ;

štafeta (m) - 1.mjesto : Petar Mitrović, Andrej Đokić, Roan Mauro, Simon Kos ;

štafeta (ž) - 2mjesto : Ani Čupić, Maria Alba Mohorović, Paola Dobrić, Lena Zagorec

trčanje na 50m (m) - 3.mjesto : Leon Mrzlić 

[više]

Obilježen Mjesec hrvatske knjige u školskoj knjižnici

Autor: Administrator , 15. 11. 2018. 09:41

14. studenog 2018. povodom Mjeseca hrvatske knjige literarno-recitatorska skupina s mentoricom Marizom Miletić i knjžničarkom Barbarom Pindulić priredila je prezentaciju o životu i djelima hrvatskih pisaca. Učenici su čitali pjesme i ulomke iz djela hrvatskih pisaca uz pratnju gitare.

[više]

STEM auto 2018. Radionice digitalne pismenosti, programiranja i robotike

Autor: Administrator , 14. 11. 2018. 11:04

U okviru projekta „Promikro“ 12.11.2018 posjetio nas je STEM auto i edukator Vlado iz Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). STEM auto je hvale vrijedan projekt IRIM – a, a u suradnji s OŠ „Ivo Lola Ribar“ i učiteljicom Karmen Brenčić organizirao je radionicu programiranja, robotike i digitalne pismenosti. Polaznici radionice bili su učenici  5a razreda. Radionicu je posjetila i dogradonačelnica Federika Mohorović Čekada i poželjela svima uspješan rad. Grad Labin je OŠ „Ivo Lola Ribar“  donirao 5 mBot robota  i microbit računala za učenike 5 razreda. Zahvaljujemo gradu na vrijednoj donaciji!

Jedan dio učenika samostalno je slagao Mbot robota, drugi dio je programirao i to tako da su mijenjali  boje dioda na robotu i  upravljali naprijed, nazad i skretanje. Dva sata radionice su prebrzo prošla.

STEM auto je 'bibliobus' modernog doba, u ciklusima putuje po Hrvatskoj, prvenstveno po manjim mjestima i služi kao poticaj djeci i mladima da se zainteresiraju za STEM područja i kompetencije. Te kompetencije danas ulaze u brojna zanimanja i karijere koje više ne mogu kvalitetno obavljati svoje aktivnosti bez tih znanja (novinarstvo, psihologija, sociologija, ICT zanimanja, čak i tradicionalna zanimanja poput trgovaca i učitelja). Dodatno, STEM je povezan s vještinama kritičkog razmišljanja i snalaženja u situacijama, čineći polaznike ovih radionica spremnijima za izazove s kojima će se susresti kao građani 21. stoljeća.

U projektu IRIM-ovi edukatoru putuju po Hrvatskoj i održavaju besplatne radionice programiranja i robotike.


[više]

Dan izumitelja u produženom boravku PŠ Vinež

Autor: Administrator , 12. 11. 2018. 09:26

Dana  9. studenog 2018. godine, u sklopu produženog boravka proveli smo projektni dan „Dan izumitelja“ i na taj način obilježili Međunarodni dan izumitelja.

Učenici 3. i 4. razreda pokušali su otkriti izumitelje koji se kriju među njima i u njima. Podijeljeni u parove imali su zadatak osmisliti, izraditi predmet, koji predstavlja nešto novo, nešto neviđeno. Za izradu svojeg izuma koristili su razne materijale…kartonske kutije, glinu, raznu tkaninu…

Svoje su radove prezentirali svim učenicima produženog boravka, od 1. do 4. razreda. Svaki je par znanstvenika, nakon što se predstavio, objasnio što je izradio, čemu predmet služi. Da je bilo više nego zanimljivo govori to što je svako izlaganje popraćeno mnogobrojnim pitanjima publike te naravno gromoglasnim pljeskom. Od izuma, mogli smo vidjeti: Toranj mašte, Leteći auto, Robotka Vozoćka, Helikopter torbu, Vulkan, Vlakobrod Marinu , Brod auto, NLO, te Čarobnu trgovinu TaLeAl.

Učiteljica: Marina Maglica Mattiassi

[više]

Dani otvorenih vrata - PŠ Vozilići

Autor: Administrator , 9. 11. 2018. 10:30

Dani otvorenih vrata Područne škole Vozilići održat će se u ponedjeljak, 03.12.2018. od 16,30 do 17,30 sati.

[više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Administrator , 7. 11. 2018. 09:03

S mjesecom listopadom stigli su Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje koje su učenici i učiteljice mlađih razreda naše škole s radošću dočekali. Obilježili su ih prigodnim priredbama: 25. listopada  područna škola Vinež, 26.listopada područna škola Kature, 30. listopada PŠ Vozilići te matična škola 31. listopada. Učenici su sve prisutne pjesmom, recitacijama i glumom vratili u prošlost. Prisjetili su ih kako se nekad živjelo, kako se kruh radio i koliko je važan. Osim kruha i ostalih pekarskih proizvoda stolove su krasili i plodovi jeseni poput grožđa, jabuka i kestena, a zidove prigodni likovni radovi. Na priredbama su vlč. Blaž Bošnjaković i vlč. Aleksandar Petrović blagoslovili kruh i kolače te  prisutne podsjetili na zahvalnost i radost zbog svega što imaju.

Ostale slike možete pogledati OVDJE 

[više]

Michelle Böhnke pobjednica gradske razine Natjecanja u čitanju naglas

Autor: Administrator , 6. 11. 2018. 09:21

Gradska knjižnica Labin i ove se godine, u suradnji sa školama Labina i Labinštine, uključila u Natjecanje u čitanju naglas, inicijatori kojega su na nacionalnoj razini Narodna knjižnica i čitaonica „Vlado Gotovac“ Sisak i Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva.

Natjecanje je održano 30. listopada a naša je učenica 3. razreda Michelle Böhnke, uz podršku svoje mentorice Barbare Pindulić, školske knjižničarke, osvojila prvo mjesto u kategoriji mlađih učenika. Uz nju, na natjecanju je uspješno sudjelovala i Sara Zukić, učenica 7. razreda.

Michelle je sudjelovala na županijskom Natjecanju koje se održalo 5. studenog u Gradskoj knjižnici u Puli te je osvojila četvrto mjesto.  

[više]

Jesen u našoj školi

Autor: Administrator , 6. 11. 2018. 08:33

U 5.c sve se zašarenilo bojama jeseni,kroz lijepe,vesele i bogato ukrašene jesenske šešire koji su nam još,preko svojih vlasnika ispričali svoje priče i kroz stihove dočarali mnoge ljepote ovoga doba godine.

[više]

Obavijest za petak, 2. studenog

Autor: Administrator , 1. 11. 2018. 10:33

U petak, 2. studenog 2018. godine učenici neće imati nastavu, iz razloga što je Godišnjim planom i programom rada škole za 2018./19. taj datum predviđen i usvojen na sjednici Školskog odbora kao nenastavni dan povodom blagdana Svih svetih.

[više]

Dani otvorenih vrata - PŠ Vinež

Autor: Administrator , 31. 10. 2018. 09:39

Dani otvorenih vrata Područne škole Vinež održat će se u ponedjeljak, 05.11.2018. od 16,30 do 17,30 sati.

[više]

Županijski smo prvaci i viceprvaci u krosu!

Autor: Administrator , 30. 10. 2018. 11:17

U konkurenciji 7. i 8. razreda, naši su dečki županijski prvaci u krosu, dok su djevojke osvojile srebro!! Odlične su bile i djevojke iz 5. i 6. razreda koje su osvojile 5. mjesto! Čestitke svim učenicima i njihovoj mentorici, učiteljici Doris Belušić!

Dječaci 7. i 8. razredi - ZLATO: Gabriel Vozila, Patrik Horvat, Niko Franković i Roan Rašuo

Djevojke 7. i 8. razredi – SREBRO: Rebecca Files, Renata Milevoj, Ema Mešanović, Leonarda Josipović i Nina Kos

Djevojke 5. i 6. razredi - 5. mjesto: Magdalena Mucić, Morena Načinović i Anai Dagostin

[više]

Osmaši na terenskoj nastavi u Vukovaru

Autor: Administrator , 29. 10. 2018. 14:41

Dane 17. i 18. listopada, naši su osmaši proveli na terenskoj nastavi u Vukovaru;  dva dana ispunjena zanimljivostima, novim saznanjima i dubokim osjećajima.

Poslušali su predavanja o Domovinskom ratu i kako se branio Vukovar, posjetili  memorijalna mjesta; vukovarsku bolnicu, vodotoranj, Ovčaru i Trpinjsku cestu gdje su također poslušali predavanje o tragičnim događajima te zapalili svijeću ispred biste generala Blage Zadre, kao i na groblju ispred spomen-obilježja žrtvama.

Nakon posjeta obnovljenoj crkvi svetih Filipa i Jakova  Muzeju vučedolske kulture s vrlo zanimljivim multimedijskim sadržajima, naši su osmaši prisustvovali kvizu u okviru Škole mira, gdje su njihovi predstavnici – Karlo Strel, 8.b i Jakov Čekada, 8.c osvojili lijepo 3. mjesto.

Vratili su se puni dojmova; bio je to put za pamćenje.

 

[više]

Mjesec hrvatske knjige – prvašići u gradskoj knjižnici Labin

Autor: Administrator , 24. 10. 2018. 11:17

Započeo je mjesec hrvatske knjige, a s njime i brojna događanja u gradskoj knjižnici Labin. U prvom tjednu, točnije u ponedjeljak 15. listopada i u utorak 16. listopada prvašići matične škole i područne škole Kature posjetili su gradsku knjižnicu Labin. Knjižničarka je upoznala učenike sa knjižnicom, knjigama i slikovnicama. Učenici su poslušali priču „Uljuđeni vuk“ i pogledali prigodan crtić. Također, svi prvašići dobili su mogućnost da se besplatno učlane u gradsku knjižnicu.

 

[više]

U četvrtak započinje 11. Olimpijada OŠ Labinštine

Autor: Administrator , 23. 10. 2018. 12:42

[više]

Učenici produženog boravka PŠ Kature u svemiru

Autor: Administrator , 22. 10. 2018. 10:25

U četvrtak, 18. listopada 2018.  učenike produženog boravka PŠ Kature posjetili su učenik Srednje škole Mate Blažina Marko Klapčić i profesorica Majda Klapčić. Marko nam je održao zanimljivo predavanje „Svemir“ gdje smo se upoznali i nakratko otputovali na Mjesec, planete i među zvijezde. I mi smo bili dio Sunčevog sustava.

Hvala Marku i profesorici Majdi!

                                               Učiteljice i učenici produženog boravka

[više]

Obilježili smo Dan kravate

Autor: Administrator , 19. 10. 2018. 09:46

Već tradicionalno u našoj školi 18.10. je poseban dan. U školi je svečano ozračje jer se nose kravate oko vrata, različitih boja i različite simbolike. Crvena boja predstavlja moć, bogatstvo, snagu i strast. Plava je smirujuća boja koja znači mir i staloženost. Žuta boja Sunca predstavlja pozitivno ozračje i vitalnost. Zelena predstavlja rast i obnovu. Smeđa predstavlja osobu koja je vrlo prizemljena i realna.

Dan kravate  je obilježen kroz niz aktivnosti u razrednoj i predmetnoj nastavi.Učenici razredne nastave matične i područnih su dizajnirali  i izrezivali kravate i ukrasili pano u školi.Učenici predmetne nastave su učili vezati kravatu na radionici koja je održana u srijedu 17.10.

U četvrtak 18.10. održana je priredba, gdje smo naučili nešto više o kravati, njezinoj povijesti i simbolici. Igrali smo igru „Pogodi čija je to kravata?“ te smo završili s natjecanjem u brzom i pravilnom vezanju kravate. Najuspješniji je bio učenik Gabriel Banišić, učenik 6.b razreda koji je kravatu svezao za 8,51 sek, dok je drugo mjesto osvojila Manuela Malinarić 5.a s 8,78 sek, a treća je bila Nikol Blažina učenica 7.a s 9,41 sek. 

Cijeli dan članovi eko grupe su slikali učenike s kravatama, a snimili su i zanimljiv video gdje su provjerili koliko naši učenici znaju o kravatama.

Slike možete pogledati OVDJE.

[više]

Program prometne kulture za najmlađe

Autor: Administrator , 18. 10. 2018. 10:02

U srijedu 17. listopada učenici drugih razreda matične škole, PŠ Kature, PŠ Vinež i PŠ Vozilići sudjelovali su u programu Prometne kulture za najmlađe.Glavni organizator je JUMICAR uz suglasnost Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta.  Cilj ovog programa je naučiti osnovnoškolce nižih razreda o pravilima ponašanja u cestovnom prometu. Program se održao na sportskom igralištu OŠ Matije Vlačića uz potporu MUP-a i u suradnji sa Hrvatski crvenim križem i Hrvatskom vatrogasnom zajednicom te Gradom Labinom. Učenici su tako sudjelovali u teorijskom i praktičnom djelu predavanja te radionici „Osnove prve pomoći“ u izvedbi Crvenog križa i obuci „Prevencija od požara za najmlađe“ koju je vodilo Vatrogasno društvo.

Djeca su istinski  uživala, posebno u vožnji malim autima po pripremljenom poligonu i tako uz edukatore učili kako se ponašati u prometu. Zanimljive su im bile i „pijane naočale“ koje pokazuju kako čovjek pod utjecajem alkohola nije sposoban za vožnju .

Nadamo se da će koji put i odrasle podsjetiti na pravila ponašanja u prometu.

[više]

Dan pješačenja - terenska nastava iz prirode i engleskog jezika

Autor: Administrator , 17. 10. 2018. 12:05

U ponedjeljak, 15.10. učenici šestih razreda obilježili su Dan pješačenja i odradili terensku nastavu iz predmeta priroda i engleski jezik.

Pješačili smo po Trim stazi do Rapca, posjetili plažu u Maslinici, te se vratili istim putem natrag. Na engleskom jeziku učenici su opisali Trim stazu, poznatu kao i staza Sentona, te su opisali Rabac. Također su  naučili engleske riječi za životinje i biljke primorske listopadne šume. Opisi su im pomogli pri rješavanju radnih listova. 

Hodajući kroz šumu, uočili smo biljke primorske listopadne šume, prepoznali ih, opisali ih, te smo razgovarali o uvjetima koji vladaju na staništu. Nakon rješavanja radnih listova, stigli smo do Rapca. Na plaži smo razlikovali obalno od priobalnog područja. Uočili smo koji uvjeti vladaju, te razgovarali o biljnom i životinjskom svijetu. Riješili smo radne listiće, te se vratili natrag u Labin.  

Učenici su bili zadovoljni terenskom nastavom i s nestrpljenjem očekuju novi izlazak iz učionica, iako je jedan dio učenika imao poteškoća pri svladavanju uspona, što ukazuje na slabiju kondiciju i potrebu aktivnijeg načina života.

 

[više]

Crtica sa sata prirode - izrada stanice

Autor: Administrator , 17. 10. 2018. 11:33

Stanica je osnovna jedinica građe svih živih bića. Učenici se prvi put upoznaju sa građom i ulogom stanice u 5. razredu na satima prirode. 

Ove godine veliki broj učenika petih razreda su vrijedno i kreativno pokazali svoje viđenje stanica. Modelirali su stanice od raznih materijala: glinamol, plastelin, drvo, karton, spužva ili kombinacije striopor-glinamol, kamen-karton, karton-tjestenina, a rezultate rada možete pogledati na slikama. Ovakav način rada olakšava učenje i pamćenje bitnih pojmova, potiče maštu i kreativnost kod učenika. 

[više]

Školsko natjecanje u čitanju na glas

Autor: Administrator , 16. 10. 2018. 12:29

U ponedjeljak 15. listopada 2018. u školskoj knjižnici održano je školsko natjecanje u čitanju na glas. Na natjecanju su sudjelovali učenici trećeg razreda matične škole (Leynah Hevešević, Teo Buždon i Michelle Böhnke), četvrtog razreda matične škole (Vedrana Česnik Roce, Kristijan Simić i Elena Mihić) te učenici četvrtog razreda Kature (Ani Čupić, Lucija Kiršić i Paula Sušilo). Učenici su sami odabrali knjige koje su željeli pročitati, a potom su imali 2 minute da objasne zašto su odabrali tu knjigu te 3 minute da pročitaju najdraži odlomak. Svi učenici su se lijepo pripremili, no samo jedan je mogao biti izabran za natjecanje na gradskoj razini. Stručna komisija odabrala je učenicu trećeg razreda Michelle Böhnke koja je odabrala knjigu Dnevnik Pauline P., autorice Sanje Polak.

[više]

Akcija „Klikni pa vidi“

Autor: Administrator , 16. 10. 2018. 09:23

U petak 12. listopada učenici prvog razreda matične škole sudjelovali su u programu „Klikni i vidi“. Nositelji ove aktivnosti bili su HAK i Policijska postaja Labin. Cilj programa bio je naučiti djecu u dobi od 6 do 7 godina kako prepoznati i vidjeti opasnost u prometu. Učenici su na ovaj način mogli usvojiti praktične informacije i znanja o sigurnom ponašanju u prometu, sigurnom prelasku ceste, pravilnom i sigurnom ulasku u vozilo te sjedenju i korištenju sigurnosnih pojaseva u automobilu.

[više]

46. sabirna akcija „Solidarnost na djelu. “

Autor: Administrator , 15. 10. 2018. 12:44

U tjednu solidarnost koji se ove godine održao od 9. do 14. listopada, Društvo Crvenog križa Labin u našoj je školi provelo 46. humanitarnu akciju „Solidarnost na djelu“. Učenice i učenici koji sudjeluju u radu Crvenog križa promovirali su akciju u matičnoj  i područnim školama.  Preporučeni iznos donacije bio je 5,00 kn, za što se dobio novčani bon Crvenog križa. Prikupljena sredstva namijenjena su fondu pomoći svim školama Labinštine za potrebe učenika iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, te za kupnju namirnica i higijenskih potrepština za socijalno ugroženo stanovništvo Labinštine. Ponosni smo što smo na nivou cijele škole ove godine skupili ukupno 4071,75 hrk. Hvala svima koji su sudjelovali u 46. sabirnoj akciji ,,Solidarnost na djelu''.

[više]

Obilježavanje Dječjeg tjedna

Autor: Administrator , 12. 10. 2018. 11:56

Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ od 1. do 5. listopada obilježen je Dječji tjedan koji je započeo „Međunarodnim danom djeteta“ (ponedjeljak – prvi dan u Dječjem tjednu).

Na satu razrednog odjela  razgovaralo se o dječjim pravima s posebnim naglaskom na 11. listopada kada se obilježava Međunarodni dan djevojčica, izrađivali su se plakati i uređivali panoi. Mladi vijećnici i učenici šestih razreda  pisali su poruke djece odraslima koje su potom predstavnice Vijeća učenika i Vijeća mladih dijelile prolaznicima na obližnjoj tržnici. Učenici predstavnici i njihovi zamjenici u Vjeću učenika sudjelovali su u aktivnosti „Zamjena uloga: učitelj-učenik“,  te su održali jedan nastavni sat ili dio sata u svom razrednom odjelu povodom Dana učitelja. Mladi vijećnici naše škole posjetili su Centar „Liče Faraguna“ gdje su sudjelovali u glazbenoj radionici, plesu i druženju.

Učenici produženih boravka naše škole zajedno sa svojim učiteljicama sudjelovali su u sportskima igrama, razgovarali o pravima i dužnostima djece, izrađivali su tematske plakate, likovne i kreativne radove, šetali, pisali poruke odraslima i igrali  memori na temu Dječjih prava. U PŠ Vinež zamijenili su  svoje uloge “učitelj-učenik“ i organizirali zanimljivu aktivnost „Zagonetke-igra-poezija“, te u matičnoj školi zajedno sa školskom knjižničarkom već tradicionalno sudjelovali u  projektu „Čitajmo petkom – Odrasti na najlakši način“ gdje su učenici govorili o svojim talentima i uspomenama.

Grad Labin je i ove godine svu djecu mlađih razreda nagradio dječjim filmom „Nevjerojatna priča o divovskoj krušci“ u Kinu Labin koji je djecu posebno oduševio. Učenici četvrtih razreda posjetili su gradsku upravu i upoznali se sa radom upravnih odjela te posjetili gradonačelnikov ured. Sa radom gradske uprave upoznali su ih pročelnici odjela koji su i odgovarali na brojna i zanimljiva pitanja. Pri posjetu uredu Gradonačelnika, učenike je primila zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada. Posjet je završio zajedničkim druženjem u Velikoj vijećnici Grada Labina gdje im je i prikazan način rada gradskog vijeća, te odgovoreno na sva pitanja.

Nizom aktivnosti za djecu i s djecom nastojalo se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. Sva djeca zaslužuju da na jednak način ostvaruju svoja prava. Fotografije pogledajte OVDJE.

[više]

Potičemo kreativnost u učionici – Napišimo vlastitu priču na engleskom jeziku

Autor: Administrator , 10. 10. 2018. 12:29

Krajem protekle školske godine, učenice 5.b razreda, sadašnjeg 6.b, Tonia Gudek i Zara Stojić, uz vođenje učiteljice engleskoga jezika Marize Hrvatin-Mahmutović, sudjelovale su na literarnom natjecanju „Izgradimo priču“ u organizaciji izdavačke kuće Profil Klett.

Učenice su devet zadanih ilustracija trebale poredati na način koji im se činio najboljim, te  ispričati odgovarajuću priču.

Svoje slikovnice zatim su ilustrirale i uvezle, te ih na početku ove školske godine prezentirale svom razrednom odjeljenju na satu engleskoga jezika.

Za svoj su doprinos učenice i učiteljica od izdavačke kuće dobile Potvrde o sudjelovanju.

[više]

MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA 4.10.2018.

Autor: Administrator , 9. 10. 2018. 08:41

Učenici i učiteljice mlađih razreda matične škole povodom Međunarodnog dana zaštite životinja posjetili su Veterinarsku stanicu Labin. Dočekale su ih veterinarka i  veterinarska tehničarka koje su djeci održale kratko predavanje o zaštiti životinja i kako se brinuti o zdravlju kućnih ljubimaca. Učenici su bili vrlo radoznali i najviše pitanja su postavljali o psima, mačkama, ribicama… o njihovim kućnim ljubimcima. Razgledali su i ambulantu. Iza veterinarske stanice nalazi se i azil za napuštene životinje. U azilu  se trenutno nalaze dva psa koja su dobro zbrinuta. Učenicima je bilo drago da u azilu nema više životinja jer to znači da se ljudi brinu o svojim kućnim ljubimcima, iako su komentirali da u Labinu ima mnogo mačaka. Donirali su i mačju hranu.

Poruka svim ljubiteljima životinja:

NEMOJTE KUPOVATI PSE, MAČKE! UDOMITE ŽIVOTINJU.   

[više]

"Živa knjižnica" u Srednjoj školi Mate Blažine

Autor: Administrator , 1. 10. 2018. 09:25

U četvrtak 27. rujna Udruga za mlade Alfa Albona organizirala je Živu knjižnicu u restoranu srednje škole. Učenici sedmih razreda OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin sudjelovali su u ovom projektu. U živoj knjižnici ljudi su bili knjige s kojima su učenici imali prilike razgovarati. Tema ove žive knjižnice bila su zanimanja, pa su učenici imali prilike razgovarati s policajcem, kozmetičarkom, kuharom, profesorom i ostalim zanimanjima/ knjigama koje su bile prisutne u živoj knjižnici. Sudjelovanjem u ovom projektu učenici su dobili informacije o različitim zanimanjima i budućoj profesionalnoj orijentaciji.

[više]

Kampanja "Danas jedemo ribu"

Autor: Administrator , 1. 10. 2018. 09:14

Ove školske godine  svi naši prvašići primili su pakete „Danas jedemo ribu“. Paketi su dio kampanje koju provodi Ministarstvo poljoprivrede s ciljem promocije zdrave hrane i uključivanja ribe u zdravu prehranu.

Dobre navike stvaraju se u najranijoj dobi pa se kampanja obraća prvoškolcima putem paketa koji sadrže prerađene proizvode ribarstva te slikovnicu u kojoj je način pristupačan i prikladan djeci osnovnoškolskog uzrasta, ispričana priča o važnosti i potrebi konzumacije ribe i drugih proizvoda ribarstva.

 

[više]

PŠ Vinež u akciji uređenja okoliša

Autor: Administrator , 1. 10. 2018. 09:06

U PŠ Vinež je 28.09.2018. uređen okoliš škole.Tradicionalna je to akcija roditelja,učenika i djelatnika škole uz podršku  Komunalnog poduzeća 1.maj Labin. MO Vinež donirao je učenicima sadnicu trešnje i višnje o kojima će učenici brinuti kako bi za koju godinu uživali u slatkim plodovima. 

[više]

Aktivno smo obilježili Europski tjedan mobilnosti (16.-22.09.2018.)

Autor: Administrator , 24. 9. 2018. 10:31

Sunčani i topli rujanski dani omogućili su našoj školi da u suradnji s Gradom Labinom i vanjskim suradnicima kroz razne aktivnosti obilježi Europski tjedan mobilnosti 2018.

U ponedjeljak 17.rujna je sat razrednog odjela 6.a i 6.b razreda započeo na školskom dvorištu jutarnjem razgibavanjem kojeg su vodile razrednice, a nakon toga uslijedile su sportske igre. Ova će se aktivnost nastaviti do kraja nastavne godine.

U utorak, 18.rujna, učenici 7.c razreda prošetali su se sa svojom učiteljicom tjelesne i zdravstvene kulture do centra grada. Tog su dana pješačili i svi prvaši matične i područnih škola do labinske policijske postaje gdje se već tradicionalno održala radionica Hrvatskog autokluba uz podršku djelatnika Policijske postaje Labin :  „Sigurno i vješto u prometu“.

Srijeda, 19.rujna, je bila rezervirana za „Hodajući autobus do škole – PEDIBUS“ za učenike matične škole i PŠ Kature. PEDIBUS je do matične škole „vozio“ u dva termina: 7,30 te 11,45. Učenike su do škole uz pomoć prometnog redara i g.Dalibora Zupičića, direktora Labin 2000., pratile učiteljice, roditelji, bake i djedovi. PEDIBUS-om se promoviralo pješačenje kao alternativa vožnji automobilom. Djeca se tako više kreću, zdravija su, druže se i socijaliziraju. Preporuka je da učenici što češće idu pješke u školu, poštujući prometne propise i pravila. 

Istog dana su četiri grupe produženih boravaka matične škole i PŠ Kature posjetili Sportski centar Franko Mileta. Uz vodstvo g. Dalibora Zupičića i g. Siniše Verbanca, tajnika Sportske zajednice Grada Labina razgledali su prostorije u kojima sportaši treniraju i borave. Učenike se posebno dojmio zid na kojem su zabilježeni najveći uspjesi naših sportaša, te vremenska lenta s najvažnijim trenucima labinskog sporta. Nakon razgleda, za učenike su u dvorani rukometaši RK Rudan Labin organizirali različite sportske igre. Među učenicima Škole već ima rukometaša, a zasigurno će ih nakon zabavnog posjeta biti još i više!

Kroz cijeli tjedan (od 17. do 21.rujna) svi su produženi boravci bili jako aktivni. Uz posjet sportskoj dvorani i izradu plakata za promociju PEDIBUS-a, realizirali su cijeli niz aktivnosti koje promiču mobilnost.

Učenici i učiteljice produženog boravka PŠ Kature bili su uključeni u razne sportske i kreativne aktivnosti. Učili su, čitali priče, igrali igre i primjenjivali pravila ponašanja u prometu te su na te načine bili osviješteni o važnosti kretanja na svježem zraku, bavljenju sportom i manjoj upotrebi automobila. Crtali su prometne znakove, učili o prometnim sredstvima, rješavali poučne nastavne listiće, crtali kredama u boji na školskom dvorištu i pješačili do obližnjeg parka gdje su vježbali i zabavili se na svježem zraku, natjecali se i igrali se na spravama u školskom dvorištu.  Kako bi promovirali vožnju bicikli, rola, romobila i ostalih prijevoznih sredstava koje ne zagađuju okoliš , a utječu na naše psihofizičko zdravlje donijeli su role i romobile u školu. Na školskom poligonu su vježbali kako se sigurno kretati u prometu te održali natjecanje u vožnji rolama i romobilima. Svi učenici su dobili medalje kao uspomenu na uspješno obavljene aktivnosti kroz Europski tjedan mobilnosti.

U matičnoj su školi učenici i učiteljice produženog boravka izrađivali prometala od recikliranih materijala, igrali razne igre u školskom dvorištu i na igralištu. Slikali su neobična vozila tehnikom kombiniranja flomastera i vodenih boja. Izradili su vlakiće od kutijica čaja kojih su oslikali temperama te crtali kredama u boji po školskom dvorištu.

Produženi boravak PŠ Vinež obilježio je ovaj Tjedan šetnjama okolicom škole, igranjem raznih igara (poligon, graničar, nogomet, rukomet, skrivača...)  te crtanjem kredama u boji po školskom dvorištu.

Ovaj su Tjedan obilježili i učenici PŠ Vozilići crtanjem prijevoznih sredstava po školskom igralištu, te trećaši PŠ Vinež koji su se takmičili na biciklima – tko je prvi oblikovao bicikl od žice bio je bliži cilju, i tako svi redom.

Zahvaljujemo se vanjskim suradnicima, roditeljima, bakama i djedovima na podršci u realizaciji svih planiranih aktivnosti u ovogodišnjem Europskom tjednu mobilnosti.

Sve fotografije pogledajte OVDJE.

[više]

Poziv na pješačenje do matične škole - PEDIBUS

Autor: Administrator , 14. 9. 2018. 14:02

Pozivamo sve učenike i roditelje matične škole i PŠ Kature da se u srijedu 19.09.2018. priključe „Hodajućem autobusu do škole – PEDIBUS“  (odnosno pratnji odraslih za učenike koji pješače do škole). Ovo je aktivnost koju u suradnji s Gradom Labinom i LABIN 2000 organiziramo u Europskom tjednu mobilnosti s ciljem promocije pješačenja do škole.  Učenike će do škole pratiti prometni redari i učiteljice, a pozivamo i sve zainteresirane roditelje, bake ili djedove da se uključe.

PEDIBUS će se kretati na relaciji Poligon (Kature) – Trg labinskih rudara (matična škola) s dva planirana polaska s Poligona na Katurama:

7,30 - za učenike kojima nastava započinje u 8,00

11,45 - za učenike kojima nastava započinje u 12,15

[više]

UDŽBENICI

Autor: Administrator , 13. 9. 2018. 14:07

Udžbenici za djecu s prebivalištem na području Grada Labina i Općine Sv. Nedjelja postupno dolaze na našu školu te ih uručujemo učenicima kako dolaze. Molimo roditelje za strpljenje obzirom da dolazak udžbenika ovisi o nakladnicima. Općina Raša je za nabavku udžbenika dijelila bonove i roditelji samostalno nabavljaju udžbenike.

[više]

E-Dnevnici

Autor: Administrator , 13. 9. 2018. 13:33

Od ove školske godine koristimo e-Dnevnike u svim razredima naše škole. U tijeku je izrada elektroničkih identiteta za učenike kojima se može pristupiti e-Dnevniku za učenike te će ih svi dobiti do kraja idućeg tjedna (21.09.). Roditelji e-Dnevniku za roditelje pristupaju preko sustava e-Građani i škola za njih ne izrađuje el.identitete (ali mogu koristiti učeničke za pristup e-Dnevniku za učenike). Više o e-Dnevnicima možete pročitati dalje u tekstu.

e-Dnevnik

e-Dnevnik je web aplikacija namijenjena vođenju razredne knjige u elektroničkom obliku. Aplikaciju je izradio CARNET, a odlikuje se svim funkcionalnostima postojeće razredne knjige, uz dodatne funkcionalnosti koje pruža uporaba informacijsko-komunikacijskih tehnologija. e-Dnevnik trenutno koristi 1009 škola u Hrvatskoj, što čini gotovo 75% svih škola u državi. Potvrda kvalitete sustava je i činjenica da niti jedna škola koja ga je počela koristiti, nije od njega odustala.

Neke od prednosti korištenja e-Dnevnika su:

  • jednostavnije vođenje razredne evidencije
  • mogućnost detaljne analize statističkih podataka iz razredne nastave
  • brz dohvat svih važnih informacija vezanih uz pojedini razred ili učenika
  • pregledna evidencija nastave

Ravnateljima, razrednicima, nastavnicima i ostalim djelatnicima škola e-Dnevnik pruža sadržajan pregled svih bitnih podataka za pojedinu funkciju. Ravnateljima aplikacija može poslužiti za praćenje rada svih školskih razreda, razrednicima je omogućen pristup svim podacima učenika njihovih razreda, a predmetni nastavnici vide podatke isključivo za svoje predmete. Sve navedeno smanjuje mogućnosti neovlaštenog unosa, ali i krađu i namjerno ili nenamjerno uništavanje razredne knjige. Također, početkom školske godine e-Dnevnik povlači podatke učenika iz e-Matice, a na kraju se školske godine učenički podaci s ocjenama i izostancima prebacuju nazad u e-Maticu, što smanjuje višestruki unos istih podataka.

Nastavnici škola koje su uključene u e-Dnevnik sustav aplikaciji mogu pristupiti putem poveznice e-Dnevnik za nastavnike. Za prijavu koriste svoj AAI@Edu.hr korisnički račun koji dobivaju od administratora imenika svojih škola, uz obavezno korištenje tokena koji onemogućuje svaki neovlašteni pristup aplikaciji za nastavnike.

e-Dnevnik i učenicima olakšava praćenje obaveza i dosadašnjeg uspjeha u nastavnoj godini. Aplikacija e-Dnevnik za učenike omogućuje pregled ocjena, bilješki, izostanaka, lektira i rasporeda pisanih zadaća koje su nastavnici unijeli u e-Dnevnik. Učenici se u aplikaciju prijavljuju svojim AAI@Edu.hr korisničkim računom koji dobivaju od administratora imenika svojih škola.

Također, razvijena je i aplikacija e-Dnevnik za roditelje pomoću koje roditelji učenika imaju mogućnost uvida u ocjene i izostanke svoje djece. Pristup aplikaciji za roditelje omogućen je korisnicima koji su registrirani u sustavu e-Građani.

Aplikacija je razvijena u partnerskoj suradnji sa svim školama koje koriste sustav i svi su korisnici dobrodošli poslati svaki prijedlog za nadogradnju CARNET-ovom Helpdesku na e-adresu helpdesk@skole.hr. CARNET na temelju tih prijedloga kontinuirano radi nadogradnje sustava, o čemu korisnike obavještava putem administratorskih mailing lista.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Pravilnik o pedagoškoj dokumentaciji i evidenciji te javnim ispravama u školskim ustanovama (NN 47/2017, svibanj 2017.) koji školama omogućuje vođenje razredne knjige samo u elektroničkom obliku. Škole koje na ovaj način vode razrednu evidenciju ne moraju ju voditi i u pisanom obliku, već samo nakon završetka školske godine trebaju čuvati razrednu knjigu sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

 

 

[više]

Započela je nova školska godina!

Autor: Administrator , 4. 9. 2018. 11:09

U ponedjeljak, 03.rujna 2018. započela je nova školska godina 2018./2019. Prvo polugodište traje od 3. rujna do 21. prosinca 2018. godine. Drugo polugodište trajat će od 14. siječnja do 14. lipnja 2019. Proljetni praznici traju od 18. do 26. travnja 2019.

Nova je školska godina započela svečanim dobrodošlicama prvašima u matičnoj školi te u Područnim školama Vinež i Vozilići. U matičnoj je školi upriličen zajednički svečani doček za prvašiće matične škole i PŠ Kature. Nazočnima su se uz ravnatelja, g. Mira Alilovića, obratili i Gradonačelnik Grada Labina, g.Valter Glavičić, u matičnoj školi te Pročelnik za društvene djelatnosti, g. Borjan Batagelj, u PŠ Vinež  izrazivši zadovoljstvo značajnim povećanjem broja učenika. Ove godine škola broji 66 prvaša od ukupno 510 učenika od  1. do 8. razreda, odnosno broji 22 učenika više u odnosu na proteklu školsku godinu. Obzirom na povećanje broja učenika te potrebe za uključivanje djece u produženi boravak, Grad Labin je osigurao dodatne dvije grupe produženog boravka uz postojećih četiri.

1.r. Matične škole - učiteljica Silvija Mikuljan

1.r. PŠ Vozilići - učiteljica Sanja Matanović Rajković

1.r. PŠ Vinež - učiteljica Sanja Štucin

1.A PŠ Kature - učiteljica Loreta Kranjac-Načinović

1.B PŠ Kature - učiteljica Helena Griparić Memić

Školska zgrada PŠ Kature je u procesu kompletne energetske obnove te će do početka studenog djeca u međusmjeni  nastavu pohađati u matičnoj školi. U školi na Vinežu izvršena je obnova i zamjena azbestnog krova, a u matičnoj školi u dijelu učionica spušteni su stropovi.  

Učionice su opremljene za uvođenje e-dnevnika i uspješan početak obavezne nastave iz informatike u 5. i 6. razredima.

Ove šk.godine su svim učenicima od 1. do 8. razreda  s područja Grada Labina i okolnih općina osigurani  besplatni udžbenici i/ili je sufinancirana nabavka istih.

Zahvaljujući  Gradu Labinu djeca kojima je to potrebno će ove godine imati osiguranu podršku vanjskih suradnika  edukacijskih-rehabilitatora, te se nastavlja s projektom „Inkluzivne škole 5+“ kojim je osigurano 4 pomoćnika u nastavi.

[više]

Nova školska godina započinje 3.rujna

Autor: Administrator , 28. 8. 2018. 12:21

Dragi učenici i roditelji,

Školska godina 2018./2019. počinje u ponedjeljak, 3. rujna 2018.g.

Svečani prijem učenika prvih razreda održat će se istog dana prema sljedećem rasporedu:

09.00 - PŠ Vinež

10.00 – PŠ Vozilići

11.00 – PŠ Kature i Matična škola, svi u holu matične škole

 Želimo vam uspješnu novu školsku godinu!

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Tražilica
 
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
Oglasna ploča
 
Korisni linkovi
 
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2011.

Ukupno: 508687
Ovaj mjesec: 600
Ovaj tjedan: 47
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" Labin / Rudarska 9, HR-52220 Labin / www.os-ilribar-labin.skole.hr / ured@os-ilribar-labin.skole.hr
preskoči na navigaciju