2015-10-30 14:23:03

Ruke mijem, brašno sijem , kapica na glavi ... ja sam pekar pravi.

Pjesmica je to koja nas prati od vrtića.

Ove godine , naše učiteljice su odlučile povesti nas u pekaru da vidimo kako je to biti pekar.

U labinskoj pekari Jedinstvo dočekala nas je gđa.Gordana .Ona je tehnolog i povela nas je u razgled pekare te nam je objasnila kako nastaje kruh.U skladištu nam je pokazala vreće s različitim vrstama brašna i sito gdje se brašno prosijava  te objasnila kako se brašno transportira do „pekare“. U pekari se brašno stavlja u velike posude nalik maminom mikseru.Dodaje se maslac , sol i voda. Započinje mješanje. Evo tijesta! Tijesto se stavlja u neki stroj koji nalikuje čarobnom stroju profesora Baltazara.I eto , odjednom izlaze iz njega mali kruščići. Jedva čekamo da se stave peći.

Mi nismo bili baš strpljivi pa su nas počastili slasnim krofnama. Fotografije pogledajte OVDJE.

                                Učenici 1.i 2. razreda matične škole (28.listopad 2015.)


Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" Labin