preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" Labin

Korisni linkovi
Dragi učenici na ovoj stranici pripremili smo Vam niz zanimljivih linkova (poveznica) koji vam mogu pomoći u odrastanju i obrazovanju. Klik na potcrtani i podebljani tekst vodi vas na određenu temu.
 
 
Linkovi na stranice sa savjetima:
 
 
Blog Vršnjak-pomagač: ovaj je blog namijenjen upravo osnovnoškolcima a pokrenula ga je grupa vršnjaka pomagača jedne osnovne škole. Na njemu možeš pronaći odgovore na neka pitanja koja te muče i vidjeti što muči druge osnovnoškolce u Hrvatskoj. 
Primjer tema:
        Ah, te akne
 
Stranice Tić-a i stranice Hrabrog telefona za zaštitu djece od zlostavljanja i zanemarivanja. Na ovim stranicama između ostalog možeš saznati što je to zlostavljanje i zanemarivanje, što je to nasilje i što možeš učiniti da pomogneš sebi ili drugima.
Izdvojili smo:
     Zanemarivanje 
 
MUP Red Button - Stranice MUP-a na kojima možete prijaviti sadržaje na internetu za koje sumnjate da su nezakoniti i odnose se na različite oblike iskorištavanja i zlostavljanja djece
 
Na portalu "Stop drogi : Kako reći ne" :
 
Portal Centra za ovisnosti nevladinih udruga: Na ovom portalu pronaći ćeš niz važnih informacija koje bi trebao/la znati o drogi, alkoholu i cigaretama.
Pogledaj slijedeće sadržaje:
 
SEZAM - Seksualna Edukacija Za Mlade – na ovim stranicama možeš se informirati o raznim temama iz područja seksualnosti, ravnopravnosti spolova/rodova, reproduktivnog zdravlja te o nasilju u vezama i seksualnom nasilju:
Izdvajamo:
 
Linkovi  na stranice s edukativnim sadržajima:
 
Agencija za odgoj i obrazovanje – Priručnik za učenje i poučavanje– ovu stranicu svakako posjeti! Na njoj ćeš pronaći niz korisnih sadržaja koji će ti pomoći u ostvarivanju dodatnih školskih obaveza. Na njoj se nalaze predlošci i vodiči za pisanje referata i eseja, izradu prezentacija, grafikona i dijagrama i puno drugih korisnih stvari.
 
Vodič kroz zanimanja –elektroničko izdanje Osmaši, na ovoj stranici možete pronaći detaljne opise različitih zanimanja. Za svako zanimanje možete pročitati opis poslova, radne uvjete, poželjne osobine, mogućnosti osposobljavanja i napredovanja te zapošljavanja i zarade. Riješite i kratki upitnik o vašim sklonostima i sposobnostima i provjerite da li vam se sviđaju predložena zanimanja na osnovu rezultata upitnika.
 
Carnetov portal za škole: Svakako posjeti ovaj portal na kojem ćete pronaći cijeli niz edukativnih sadržaja od zanimljivih igrica do rasporeda sati koje možeš preuzeti sa stranice te različitih zanimljivih tekstova.
 
Na portalu "Učitelji.com"upoznaj se sa HNOS-om, igraj različite edukativne igrice (za razrednu nastavu), i "linkaj" se na različite edukativne stranice koje te zanimaju (pod kategorijom "linkovi").
Od linkova izdvajamo:
 
Stranice Udruge Lijepa-naša – na ovoj se stranici upoznaj s projektom Eko škola i svim uvjetima kojima naša škola mora udovoljavati kako bi zadržala svoj status Eko škole kojeg je stekla u školskoj godini 2005./2006.
 
Stranice UNICEF-a – upoznaj se s aktivnostima UNICEF-a u Hrvatskoj. UNICEF (Fond Ujedinjenih naroda za djecu) je vodeća svjetska organizacija koja brine o djeci, njihovim pravima i potrebama i djeluje u 155 zemalja gdje pomaže djeci da prežive i izgrade svoje potencijale od ranog djetinjstva do adolescencije.
 
Stranice Pravobraniteljice za djecu– na stanicama Pravobraniteljice za pročitaj ukratko svoja prava  i upoznaj se s aktivnostima pravobraniteljice za djecu u Hrvatskoj. Pogledajte i 7 zlatnih pravila za sigurno chatanje i SMS dopisivanje
 
Stranice Hrvatskog Crvenog križa – upoznaj se s radom Hrvatskog Crvenog križa, razmisli o volontiranju…

 

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2011.

Ukupno: 628746
Ovaj mjesec: 1424
Ovaj tjedan: 11
Danas: 11
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" Labin / Rudarska 9, HR-52220 Labin / www.os-ilribar-labin.skole.hr / ured@os-ilribar-labin.skole.hr
preskoči na navigaciju