preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" Labin

 > O školi
Osnovna škola

Prva školska ustanova u povijesti Labina, nekadašnja Niža gimnazija, a današnja Osnovna škola «Ivo Lola Ribar» u šk.godini 2015./2016. broji 471 učenika u četiri školske zgrade. Matična zgrada sadržava 16 razrednih odjela od 1-8. razreda s ukupno 299 učenika. Područnu školu Kature pohađa 100 učenika od 1-4. razreda raspoređenih u šest razrednih odjela, područnu školu Vinež 61 učenik od 1- 4. razreda u četiri razredna odjela te područnu školu Vozilići 11 učenika od 1-4. razreda u ukupno dva kombinirana razredna odjela. U školi je zaposleno 67 djelatnika od kojih 48 učitelja razredne i predmetne nastave organizirana po aktivima te 3 stručna suradnika.

Osim redovne nastave učenici škole uključeni su u izbornu nastavu informatike, talijanskog jezika, katoličkog i islamskog vjeronauka te brojne aktivnosti u sklopu i izvan škole.

Zahvaljujući potpori Grada Labina u školi djeluju četiri grupe produženog boravka, dvije u područnoj školi Kature, jedna u matičnoj školi i jedna u podružnoj školi Vinež.  Uz potporu Općine Kršan, od šk.godine 2015./2016.,  učenici PŠ Vozilići uključeni su u produženi boravak OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Čepić (PŠ Kršan).

Kao sastavni dio ili dodatak građanskom i zdravstvenom odgoju i obrazovanju, u školi se intenzivno provode različiti programi i projekti.

 

Kulturna djelatnost škole obogaćuje se prigodnim priredbama povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, božićnih i uskrsnih blagdana te Dana škole. Školski list «Nove iskrice» izlazi jednom godišnje i velikim je dijelom samostalni rad naših učenika uz vodstvo učitelja mentora. Redovito se ažurira web stranica škole.

Učenici škole mogu se uključiti u sljedeće izvannastavne aktivnosti: likovno-scenska grupa, likovna grupa, literarno-recitatorska skupina, pjevački zbor,  eko grupe, mladi informatičari, novinarska grupa, engleska skupina i vjeronaučna grupa.

Razvijanje sposobnosti i vještina darovitih učenika potiče se kroz uključivanje u dodatnu nastavu i sudjelovanje na natjecanjima znanja  te smotrama. Učenici i njihovi mentori redovito postižu zapažene rezultate na županijskim natjecanjima znanja, a škola je nerijetko i domaćin istih. Učenici koji iskazuju poseban interes za kulturno-umjetničko područje prijavljuju se za sudjelovanje u Školi stvaralaštva – Novigradsko proljeće, na Lidranu te lokalnim natjecanjima i smotrama: Labinski kanat, „Ca je ča“,... uz vodstvo i podršku njihovih učitelja-mentora.

 U školi je aktivno Školsko sportsko društvo «Labin» koje omogućava učenicima da se uključe u cijeli niz sportskih aktivnosti u školi kao što su nogomet, rukomet, košarka, odbojka i badminton i da sudjeluju u raznim sportskim natjecanjima i smotrama na lokalnoj i široj razini na kojima postižu izvrsne rezultate.

Posebna se pažnja posvećuje izvan učioničkoj i terenskoj nastavi te školskim izletima te se realiziraju posjete muzejima, kinu, kazalištima, Interliberu, izložbama, zvjezdarnicama, zoološkim vrtovima i dr.

Učenici škole su uključeni i u cijeli niz izvanškolskih aktivnosti poput Vijeća mladih, radionica Zdravog grada, rad raznih sportskih i plesnih klubova, radionice Crvenog križa, u Osnovnu glazbenu školu Matka Brajše Rašana, te u rad raznih udruga koje djeluju na području Labinštine.

Dodatna pomoć u razumijevanju gradiva svim učenicima omogućena je kroz dopunsku nastavu. Učenici kojima je takva pomoć najpotrebnija, a njihovim je obiteljima otežano pružanje iste, uključeni su u grupu za pomoć u učenju u popodnevnim satima. Ova je aktivnost u potpunosti  financirana od strane Grada Labina.

Škola «Ivo Lola Ribar» uspješno surađuje s Gradom Labinom i Općinom Kršan, Pučkim otvorenim učilištem Grada Labina, Gradskom knjižnicom, Policijskom postajom Labin, Savezom sportova Grada Labina, Školskim dispanzerom (Dom zdravlja dr.Lino Peršić Labin), Centrom za socijalnu skrb Labin, Gradskim društvom Crvenog križa Grada Labina te raznim udrugama i ostalim odgojno-obrazovnim institucijama na području Grada Labina i okolice, a u cilju provedbe raznih projekata i programa posvećenih dobrobiti učenika te njihovom uspješnom i veselom odrastanju.

Više detalja o aktivnostima Osnovne škole «Ivo Lola Ribar» možete pronaći u Školskom kurikulumu i novostima koje se redovito ažuriraju na web stranici škole.

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2011.

Ukupno: 576541
Ovaj mjesec: 1665
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" Labin / Rudarska 9, HR-52220 Labin / www.os-ilribar-labin.skole.hr / ured@os-ilribar-labin.skole.hr
preskoči na navigaciju